Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

Aceptar

Català  |  Español
Home · Notícies · La "Teoria de les finestres trencades"

NOTÍCIES

 
La "Teoria de les finestres trencades"
01/10/2020

 

L’any 1969 un professor de la Universitat de Standford anomenat Philip Zimbardo, va realitzar un experiment de psicologia social molt curiós:

Va abandonar dos cotxes exactament iguals al carrer, un d'ells en un barri perillós i conflictiu i l'altre en una zona tranquil·la i acabalada. El primer el va deixar obert i en qüestió de dies va ser de el tot desvalisat. El segon es va mantenir en estat impecable fins que una setmana més tard, el mateix investigador va decidir colpejar-lo i abonyegar-lo perquè mostrés un aspecte més deteriorat. Al poc temps va ser destrossat de la mateixa manera i amb la mateixa velocitat que el primer vehicle.

Quina va ser la conclusió? La "teoria de les finestres trencades".

Aquesta sosté que si en un edifici apareix una finestra trencada i no es repara aviat, al poc temps hi haurà moltes més finestres trencades perquè el que es transmet és un missatge de descuit i desinterès que es contagia ràpidament al seu voltant a causa de que el comportament de les persones depèn, a més d'altres factors, especialment del comportament que es percep al voltant, i si percebem que s'està cuidant l'ordre de les coses, tendim a respectar-lo nosaltres també.

Així doncs, en criminologia, la teoria de les finestres trencades sosté que mantenir els entorns urbans en bones condicions pot provocar una disminució del vandalisme i la reducció de les taxes de criminalitat. Però, aquesta teoria és extrapolable a qualsevol àmbit de la vida, així com a la nostra llar:

Si deixem que el desordre, la brutícia o la manca de manteniment es faci amb una part de la nostra llar, en poc temps el caos s'apoderarà de tot el nostre habitatge.

Si vols deixar la salut dels teus tancaments a les nostres mans no dubtis a posar-te en contacte amb els nostres professionals, Fines Confort et pot ajudar!